Over R.T. Titanic

Nationale Renstal R.T. Titanic vzw is een autosportrenstal die sinds haar oprichting in 1986 gevestigd is in Kasterlee in de provincie Antwerpen en reeds jaren onderdak vindt in het clublokaal Café De Pelleman. De club staat in voor informatieverlening en biedt ondersteuning aan piloten uit alle disciplines in de autosport. R.T. Titanic is aangesloten bij zowel de nationale (RACB) als regionale (VAS) autosportfederatie en zorgt tevens voor uitreiking van vergunningen en licenties aan haar leden. In tegenstelling tot vele andere renstallen die gespecialiseerd zijn in één enkele autosporttak, vinden de meer dan 200 leden van R.T. Titanic bij hun club de nodige info over autosportdisciplines zoals Rally, Rallycross, Omloop, Rittensport, Regularity en Klimkoers.

Naast een actief ledenbeheer staat de club ook in voor organisatie van een aantal autosportevenementen. Zo vindt elk jaar tijdens het laatste weekend van augustus in de thuisgemeente de Short Rally Kasterlee plaats en is hiermee meteen de enige snelheidsrally uit de provincie. Als nevenwedstrijd wordt de Regularity van Kasterlee georganiseerd, een wedstrijd voorbehouden aan oldtimers waarbij niet de snelste tijd telt maar wel het zo dicht mogelijk benaderen van een vooraf bepaalde gemiddelde snelheid. R.T. Titanic lag trouwens mee aan de basis van deze autosportdiscipline. Verder richt de Kempische club nog twee navigatiewedstrijden in onder de naam Titanic Rit met jaarlijks een wedstrijd einde maart in thuisbasis Kasterlee en eind oktober in Merksplas. Wist je dat R.T. Titanic heel wat echte rittensport experts onder haar rangen heeft?

Daarnaast organiseert R.T. Titanic ook heel wat evenementen voorbehouden voor haar leden, zoals de jaarlijkse clubrit Memorial Marc Anthoni, Titanic Wetkarting, Sinterklaasbezoek in clublokaal Café De Pelleman en het inmiddels beruchte ledenfeest…

Tenslotte vind je niet enkel Titanicers achter het stuur van hun eigen racebolide maar kom je ze ook vaak tegen als veiligheidspost of in een andere functie bij collega-organisatoren.

Stilzitten kunnen ze maar moeilijk in Kasterlee!

Wil je ook lid worden?