Affiche-19de-Short-Rally-Kasterlee-klein-1030x731

Elk jaar tijdens het laatste weekend van augustus, organiseert R.T. Titanic traditiegetrouw de Short Rally Kasterlee. Dit is meteen de enige snelheidsrally in de Provincie Antwerpen. Deze wedstrijd telt mee voor het Vlaams Rallykampioenschap (VAS) en staat eveneens ook op de FIA Open kalender wat betekent dat ook teams van over de landsgrenzen heen kunnen deelnemen. De Short Rally Kasterlee wordt ieder jaar gekenmerkt door een zeer sterke Nederlandse inbreng. Wist je dat tot op heden nog nooit een Belgisch team met de algemene overwinning aan de haal kon gaan? Het leverde zelfs voor meervoudig winnaar Piet Van Hoof de bijnaam Mr. Kasterlee op.

Elk jaar strijden ongeveer een kleine 100 teams voor de beste tijd op de twee klassementsproeven die telkens drie of viermaal worden verreden, goed voor een 70km tegen de klok.

Als nevenwedstrijd wordt op dezelfde dag de Regularity van Kasterlee afgewerkt. Dit is een wedstrijd voorbehouden voor oldtimers waar niet de snelste tijd telt. Deze deelnemers dienen een vooraf opgelegde gemiddelde snelheid zo nauwkeurig mogelijk te benaderen. Duidelijk een knipoog naar het verleden van waaruit de moderne rallysport, zoals we die nu kennen, is ontstaan. R.T. Titanic is mede grondlegger van deze relatief nieuwe autosportdiscipline waaruit een volledig kampioenschap is ontstaan.

Regularity van Kasterlee Verstegen
Short Rally Kasterlee Schoenmakers
Regularity van Kasterlee De Houwer

Nieuws

Helaas geen berichten gevonden.